17 mei 2023

Het wordt steeds aantrekkelijker om een huis of een appartement te huren op het eiland Ibiza. Voor veel mensen is dit de ideaal wanneer men nog niet toe is om te kopen, of het liefst eerst willen aankijken hoe het nu is om te wonen op Ibiza.

Er wordt op het internet veel aangeboden, het lijkt allemaal zo mooi en makkelijk, maar waar moet je op letten als je een huis wil huren op Ibiza?

1. Staat van de woning

De woning ziet er bijna altijd mooi uit op foto’s of professionele video’s, maar op voorhand weet je natuurlijk nooit of dat alles het ook daadwerkelijk doet. Zeker in de winter kan het vervelend zijn als de (vloer) verwarming het niet doet, of als de wasmachine ineens stuk gaat. Sluit daarom in het contract altijd een garantie clausule van bijvoorbeeld 2 weken af. Met deze clausule is de verhurende partij altijd aansprakelijk mocht er iets gerepareerd moeten worden of als er iets stuk gaat.

2. Van wie huur je de woning?

Het is zeer belangrijk, dat wanneer je het contract tekent dit ook de daadwerkelijke huidige eigenaar is. Via het agentschap kan er een uittreksel opgevraagd worden bij het eigendom register (hier zijn kosten aan verbonden, nooit meer dan € 20). Hierin staat wie de huidige eigenaar is, of de woning reeds verhuurd is en of er opties voor koop zijn. Het is helaas vaak genoeg gebeurd dat huurders een contract hebben getekend met bijvoorbeeld een huurder of de neef van…

3. Bijkomende kosten, naast de huur

Naast de huur, zijn er natuurlijk ook bijkomende kosten zoals elektra, water, internet etc. Vraag altijd duidelijk aan de verhurende partij wie de gemeente belastingen, vuil belasting, VvE bijdrage (indien van toepassing) voor zijn of haar rekening neemt. Daarnaast raden wij ook altijd aan om een verzekering af te sluiten, mocht je de woning huren zonder meubels.

Andere punten waar op gelet moet worden: huurverhoging per jaar, type contract en inschrijving bij de gemeente op Ibiza.

Ben je momenteel op zoek naar een woning om te huren of kopen op Ibiza,  kijk in ons aanbod of het aanbod bij onze lokale partner. Heb je vragen omtrent het contract? Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op!

015-212 52 88