Verkoop

Wanneer u uw huis gaat verkopen, komen daar veel zaken bij kijken. Als makelaar helpen wij u graag bij alle stappen en geven u een op maat gesneden advies. U kunt erop rekenen dat alles goed wordt geregeld.

1. Gedegen advies

Tijdens een vrijblijvend gesprek bij u thuis, van ca. 90 minuten, geven wij u een gedegen advies. Wij bespreken met u de te volgen verkoopstrategie, welke verkooptijd wij verwachten en de waarde van uw woning. Wij adviseren en u bepaalt. Samen met u bepalen we de vraagprijs en geven onze manier van werken helder en overzichtelijk weer. Vervolgens ontvangt u van ons een offerte waarin alles staat samengevat. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent.

2. Presentatie van uw woning

Wat kan ik doen om mijn woning beter te verkopen, hoe presenteer ik mijn woning op Funda? Dit zijn veel gestelde vragen.

De verkoop van uw woning start met social media, uitwisseling tussen NVM makelaars en funda.nl. Een presentatie met aandacht en zorg is noodzakelijk voor een goede verkoop. Foto’s, tekst, plattegronden en eventueel een virtuele rondleiding zijn middelen om uw woning uitstekend te presenteren. Deze presentatie levert de eerste indruk van uw woning en moet in één keer goed zijn!

Deze presentatie bestaat uit een aantal elementen:

– Professionele foto’s
Een professionele fotograaf maakt foto’s van uw woning en woonomgeving. Hierbij is het belangrijk dat uw woning er netjes en verzorgd uitziet. Wij werken met zeer ervaren professionele fotografen. Foto’s waardoor potentiële kopers nieuwsgierig worden!

– Plattegronden
Met gekleurde plattegronden wordt een duidelijk beeld van de woning geschetst. De buitenruimte wordt exact op tekening
weergeven. Een echte meerwaarde voor mogelijke kopers omdat zij direct een ruimtelijke indruk van de woning krijgen.

– Virtuele rondleiding
Indien gewenst maken wij voor u een virtuele rondleiding van uw woning. Deze rondleiding is te vergelijken met Google
Street View. Door middel van een virtuele rondleiding kan de kijker nog iets beter dan met de video “door het huis heen lopen”.

Wij plaatsen een te koop bord, -biljet of hoekbord, wat de aandacht van voorbijgangers zal trekken. Daarnaast verzorgen wij een etalagepresentatie op ons kantoor, welke gevestigd is op een markante plek in het centrum van Delft met vele passanten per dag.

3. Betrokken

Wij vinden het belangrijk om u zoveel mogelijk te betrekken bij de verkoop van de woning. Hierbij doen wij het werk en neemt u de beslissingen. Wij leveren de concepttekst en plattegronden. De verkoop starten we pas na uw goedkeuring. We streven ernaar de eerste geïnteresseerden op korte termijn uw woning te laten zien. Daar hanteren we een speciale verkoopstrategie die we graag met u persoonlijk bespreken. We willen kandidaat kopers graag de woning individueel laten zien maar ook duidelijk
maken dat er veel belangstelling voor de woning is. Kort gezegd houden wij druk op de ketel en maken we een goede inschatting van de kandidaat kopers. Uiteraard delen wij die informatie dan weer met u.

De bezichtigingen vinden plaats op werkdagen, maar ook op zaterdag zijn wij geopend en klaar om bezoekers in uw woning rond te leiden. Namens u voeren wij de onderhandelingen, maar natuurlijk compleet in overleg met u. Alle biedingen bespreken wij uitgebreid met u. Na iedere bezichtiging nemen wij telefonisch contact met u op om verslag te doen
van de bezichtiging.

Open Huis

Twee keer per jaar organiseert de NVM een landelijke Open Huizenroute. Op deze zaterdagen kunnen potentiële kopers tussen 11 en 15 uur zonder voorafgaande afspraak diverse woningen bekijken. Wellicht interessant voor u als verkoper om hieraan mee te doen.

Als extra service bieden wij een gratis open huis aan iedere laatste zaterdag van de maand tussen 11.00 en 13.00 uur. Uiteraard doet u alleen mee als u wilt.

4. De verkoop

Zodra potentiële kopers serieus interesse hebben in uw woning, brengen zij via ons een bod uit. Dit bod bespreken we uitgebreid met u. Wij zullen namens u op professionele wijze onderhandelen en bij overeenstemming de koopovereenkomst opstellen. Hierbij blijven uw belangen gewaarborgd. Tijdens de ondertekening nemen wij de overeenkomst uitgebreid met u door. Verder zijn wij aanwezig bij een eventuele bouwkundige keuring en de taxatie van uw woning ten behoeve van de financiering van de koper.

5. Afronding

Tot slot zorgen wij voor de correcte afwikkeling van de verkoop tot en met de notariële eigendomsoverdracht bij de notaris. Voorafgaand aan de notariële overdracht zullen wij samen met de koper (en eventueel u als verkoper) de woning inspecteren en de meterstanden (van gas, water en elektra) noteren.

Mochten er zich na de oplevering onverhoopt problemen voordoen dan werken wij voor u aan passende oplossingen.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op!

015-212 52 88