Verkoop

Wanneer u uw huis gaat verkopen, komen daar veel zaken bij kijken. Als makelaar helpen wij u graag bij alle stappen en geven u een op maat gesneden advies. U kunt erop rekenen dat alles goed wordt geregeld.

1. Gedegen advies

Tijdens een vrijblijvend gesprek bij u thuis, van ca. 90 minuten, geven wij u een gedegen advies. Wij bespreken met u de te volgen verkoopstrategie, welke verkooptijd wij verwachten en de waarde van uw woning. Wij adviseren en u bepaalt. Samen met u bepalen we de vraagprijs en geven onze manier van werken helder en overzichtelijk weer. Vervolgens ontvangt u van ons een offerte waarin alles staat samengevat. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent.

2. Presentatie van uw woning

Wat kan ik doen om mijn woning beter te verkopen, hoe presenteer ik mijn woning op Funda? Dit zijn veel gestelde vragen.

De verkoop van uw woning begint op internet. Voor een goede verkoop is het belangrijk dat de koper van uw woning een positief én reëel beeld krijgt. Wij zorgen voor een uitstekende presentatie van uw woning. Deze presentatie bestaat uit een aantal elementen:

– Professionele foto’s
Een professionele fotograaf maakt foto’s van uw woning en woonomgeving. Hierbij is het belangrijk dat uw woning er netjes en verzorgd uitziet. Ook zorgt de fotograaf voor 360° foto’s en een walkthrough video welke aan de aanmelding op Funda worden toegevoegd. De woning komt hierdoor hoger in de ranglijst op Funda te staan.

– Plattegronden / 2D-3D tekeningen
Tevens bieden wij u de mogelijkheid om realistische 2D/3D tekeningen te laten maken, waarbij we ook de buitenruimte exact op tekening weergeven. Een echte meerwaarde voor kandidaat kopers, ze krijgen direct een ruimtelijke indruk van de te koop staande woning.

– Bezichtiging op afstand
Een ‘walkthrough’ video is een echte video van de woning. Met deze video kan de koper een soort eerste bezichtiging op afstand doen. De kandidaat koper krijgt hierdoor alvast een goed beeld van de woning, hij kan op afstand zien hoe de woning eruit ziet, hoe ruimtes ten opzichte van elkaar liggen, hoeveel kamers een woning heeft, etc.

– Virtuele rondleiding
Een andere manier om potentiële kopers te bereiken is om hen een virtuele rondleiding door uw woning te laten maken, te vergelijken met Google Street View. Door middel van een virtuele rondleiding kan de kijker nog iets beter dan met de video ‘door het huis heen lopen’. Klikt u hier voor een voorbeeld.

Wij plaatsen een te koop bord, -biljet of hoekbord, wat de aandacht van voorbijgangers zal trekken. Daarnaast verzorgen wij een etalagepresentatie op ons kantoor, welke gevestigd is op een markante plek in het centrum van Delft met vele passanten per dag.

3. Betrokken

Wij vinden het belangrijk om u zoveel mogelijk te betrekken bij de verkoop van de woning. Hierbij doen wij het werk en neemt u de beslissingen. Wij leveren de concepttekst en plattegronden. De woning plaatsen we pas op internet ná uw goedkeuring.

We streven ernaar de eerste geïnteresseerden zo snel mogelijk uw woning te laten zien. Zo houden we de druk op de ketel maar we begeleiden de kijkers wel op individuele basis. Daarmee kunnen we ook een goede inschatting van de kandidaat koper maken. Uiteraard houden we u op de hoogte van de resultaten en kunt u op ieder moment met ons in overleg treden.

Open Huis

Twee keer per jaar organiseert de NVM een landelijke Open Huizenroute. Op deze zaterdagen kunnen potentiële kopers tussen 11 en 15 uur zonder voorafgaande afspraak diverse woningen bekijken. Wellicht interessant voor u als verkoper om hieraan mee te doen.

Als extra service bieden wij een gratis open huis aan iedere laatste zaterdag van de maand tussen 11.00 en 13.00 uur.

4. De verkoop

Zodra potentiële kopers serieus interesse hebben in uw woning, brengen zij via ons een bod uit. Dit bod bespreken we uitgebreid met u. Wij zullen namens u op professionele wijze onderhandelen en bij overeenstemming de koopovereenkomst opstellen. Hierbij blijven uw belangen gewaarborgd. Tijdens de ondertekening nemen wij de overeenkomst uitgebreid met u door.

5. Afronding

Tot slot zorgen wij voor de correcte afwikkeling van de verkoop tot en met de notariële eigendomsoverdracht bij de notaris. Voorafgaand aan de notariële overdracht zullen wij samen met de koper (en eventueel u als verkoper) de woning inspecteren en de meterstanden (van gas, water en elektra) noteren.

Uiteraard helpen wij u na de overdracht van de woning nog graag verder, mochten er nog vragen en/of problemen zijn.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op!

015-212 52 88