10 april 2023

In een buurt met min of meer dezelfde woningen wilt u graag opvallen op het moment dat u uw woning wilt verkopen, maar u niet de enige bent. Met deze tips verhoogt u de waarde van uw woning en valt u niet alleen op, maar kunt u ook meer vragen voor uw woning zodra hij in de verkoop gaat.

Uitbouwen

De grootste waardevermeerdering zit in het uitbreiden van het aantal vierkante meter woonoppervlak. Toegegeven, dit is niet per se een eenvoudige of goedkope aanpassing, maar het is er wel eentje die een grote impact kan hebben op de waarde van uw woning. Daarnaast is de inschatting dat u de investering er voor 60 tot 100 procent weer uithaalt zodra u de woning gaat verkopen. Dit geldt tevens voor het plaatsen van een dakkapel. Ook hiermee creëert u meer ruimte en ook deze investering haalt u er voor minimaal de helft weer uit zodra u gaat verkopen.

Verduurzamingsmaatregelen treffen

Het treffen van verduurzamingsmaatregelen is altijd een goed idee. Ook als u niet van plan bent te verhuizen. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen of isolatiemateriaal. Maar ook het plaatsen van dubbelglas of triple HR-glas is van meerwaarde zodra u gaat verhuizen. Hoe meer maatregelen u treft, hoe beter het energielabel, hoe meer uw woning waard wordt. En tot die tijd profiteert u van de financiële voordelen – in de vorm van een lagere energierekening – die het u oplevert.

Badkamer of keuken updaten

Wanneer u het idee hebt om te gaan verhuizen, gaat u niet uw gedateerde badkamer of keuken vervangen. Dat zijn typisch onderdelen die nogal smaakafhankelijk zijn. Wat u wel kunt doen is de badkamer of keuken zelf updaten. Denk dan bijvoorbeeld aan het vervangen van de greepjes van de keukenkastjes. Of het vervangen van de spiegel boven de wastafel. Een lik verf doet ook al wonderen. Een nieuwe wc-bril en toiletborstelhouder maken het geheel ook net wat frisser. Kijk eens kritisch om u heen. Welke kleine aanpassingen kunt u nog meer doen?

Zolder aanpakken

Is uw zolder nog steeds de plek waar u alle spullen bewaart die u in de loop van de jaren hebt verzameld? Zonde, want een afgewerkte zolder is een meerwaarde voor de woning. Ruim eerst de hele zolder op en kijk vervolgens hoe u de zolder zo optimaal mogelijk kunt benutten. Het plaatsen van een wand kan al een extra slaapkamer betekenen. Hebt u misschien nog ruimte in de nok voor een vliering? De zolder biedt vaak heel veel mogelijkheden om het woongenot te verhogen en daarmee ook de waarde van uw woning.

Kleine reparaties uitvoeren

Als laatste is het goed om uw hele huis kritisch door te lopen. Welke kleine reparaties zijn er nog te doen? Zitten alle plinten nog netjes geverfd aan de muur en hoe is het met de kozijnen? Zijn de voegen in de badkamer nog intact? Repareer ook alle scheuren en gaten in de muren. Kijk niet alleen binnen, maar loop ook eens een rondje om het huis. Hoe ziet het eruit als u

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op!

015-212 52 88