11 juli 2018

De wooneilanden van Sion bevinden zich in het polderlandschap tussen Rijswijk en Delft en maakt onderdeel uit van RijswijkBuiten. De eilanden bevinden zich op één van de mooiste locaties van RijswijkBuiten. Het project is gelegen aan de Delftse entree van de wijk, vlakbij de twee karakteristieke zuilen die nu de Sionsweg kenmerken.

Ieder eiland heeft zijn eigen intieme en kleinschalige karakter dat bepaalt wordt door de vorm, bebouwing, grootte en inrichting. Op alle eilanden zijn gemeenschappelijke steigers, parkjes en loopbruggetjes voorzien, waardoor je overal optimaal kunt genieten van de tijdloze nabijheid van het water. De meeste achtertuinen van de eilandwoningen liggen overigens aan de brede vaarten die via de Zweth een open verbinding hebben met de Schie naar Rotterdam en Delft.

RijswijkBuiten wordt een duurzame en energiezuinige familiewijk. Veel aandacht wordt besteed aan duurzaamheid. Innovatieve systemen met onder andere zonnepanelen, warmtepompen, drie laags glas en vloerverwarming door de gehele woning zorgen voor comfort en een lage energierekening.

De Eilanden van Sion krijgen ieder een eigen teken mee, dat de ligging in het waterrijke polderlandschap nog eens kracht bij zet. Van oost naar west zullen de eilanden in het teken staan van respectievelijk de zwaan, de kikker, de voorn en de libel. In september 2014 heeft de Brede School Sion Buiten haar deuren geopend. Deze school bestaat uit basisschool De Buit en kinderopvang Eigenwijs Buiten.

Op het eerste eiland (Zwaan) zullen 27 zeer gevarieerde woningen worden gebouwd.

Eiland Zwaan kent 4 type woningen:

Trompetzwaan : 9 rijwoningen – gebruiksoppervlak ca. 111 m2
Knobbelzwaan : 10 rijwoningen – gebruiksoppervlak ca. 127 m2
Zwarte Zwaan : 4 twee-onder-één kap woningen – gebruiksoppervlak ca. 137 m2
Wilde Zwaan : 4 twee-onder-één kap woningen – gebruiksoppervlak ca. 151 m2

Er zal gebouwd worden met veel authentieke en natuurlijke materialen. Indelingsvarianten en opties zijn bespreekbaar. Prognose start bouw zomer 2015.

In het Wooniversum van VolkerWessels te Nieuwegein worden kopers van een woning op het Eiland Zwaan nog voor start bouw uitgenodigd om het toekomstige droomhuis op ware grootte te beleven.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op!

015-212 52 88