09 februari 2023

U kunt uw huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers door het eerst op te knappen en dan pas in de verkoop te zetten. Het hoeven geen volledige renovaties te zijn. Ook met kleine en betaalbare verbeteringen kunt u al een groot verschil maken. Een frisse kleur op de muur kan al veel doen.

Met weinig geld en moeite kunt u met sommige klusjes in uw huis een groot verschil maken. Werk bijvoorbeeld kleine irritatiepunten weg voordat de bezichtigingen beginnen. Denk maar eens aan slecht sluitende keukendeurtjes, loslatend behang en losse deurklinken. Deze minpunten werkt u weg binnen een paar minuten.

Kijk door de bril van een potentiële koper

Nadelen van uw eigen huis ziet u vaak zelf niet meer. U bent gewend geraakt aan de kleine mankementen. Loop dus eens door uw huis alsof u overweegt om het huis te kopen. U kunt ook familie of vrienden vragen om u tips te geven over wat zij anders zouden willen. Een zeer smaakgevoelige kleur op de muren kunt u bijvoorbeeld overschilderen. Let ook op de kwaliteit. Een raam met een scheur erin is gegarandeerd een minpunt voor een potentiële koper. De schade kunt u waarschijnlijk claimen op de glasverzekering van het huis.

Is het de investering waard?

U moet bij elke investering wel eerst de afweging maken of het de moeite waard is. De baten moeten groter zijn dan de lasten. Het probleem is dat investeringen niet altijd zorgen voor een hogere verkoopprijs. Versleten vloerbedekking op een slaapkamer vervangen door nieuwe vloerbedekking zal u waarschijnlijk geen hogere verkoopprijs opleveren. Het renoveren van een verouderde keuken door het plaatsen van nieuwe frontjes mogelijk wel, maar ook dan kunt u niet rationeel bepalen wat het u meer gaat opleveren. De verkopende makelaar kan u adviseren over investeringen die u overweegt in het huis.

Praktische veranderingen aan het huis

Met een andere indeling kunt u uw huis ook al een andere indruk geven. Door creatieve veranderingen kunt u uw huis geschikt maken voor meer kopers. Een voorbeeld hiervan is het splitsen van een grote slaapkamer in twee slaapkamers. Dit kan ingrijpend en kostbaar zijn, maar het voordeel is dat u een grotere doelgroep aanspreekt. Of u hebt nu een rommelkamer die u gebruikt voor de opslag van spullen. Ruim de kamer leeg en zet er een bed in, zodat het weer een slaapkamer lijkt. Bij een bezichtiging kan een dergelijke verandering een groot verschil maken.

Opruimen en opknappen

Grote investeringen zijn vaak niet slim. Maar door het opruimen en opknappen van uw huis oogt de woning een stuk frisser én ruimer. Niet alleen op de verkoopfoto’s, maar ook tijdens bezichtigingen. Door u te beperken tot het kopen van verf, deurklinken en behang, kunt u een groot effect bereiken zonder dat u veel geld uitgeeft. Een opgeknapt huis verkoopt u sneller en hopelijk ook nog voor een beter bedrag.

Heeft u verkoopplannen? Eén van onze makelaars kan (geheel vrijblijvend) een waardebepaling voor u doen en tips geven om uw huis verkoopklaar te maken.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op!

015-212 52 88