Specificaties

Vraagprijs: € 695.000 k.k.

  • Oppervlakte: 160 m2
  • Perceel: 87 m2
  • Inhoud: 526 m3
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 3
  • Ligging: in centrum, beschutte ligging

Terug naar het overzicht

Omschrijving

Bijzonder wonen in de “Gekroonde P”, in het hart van het historische centrum, maar op een rustige plek gelegen modern en eigentijds woonhuis van 160 m2 met eigen parkeerplaats en privé zonneterras van 32 m2.

English version see below.

Dit gedeelte van de Gekroonde P is een kleinschalig complex van 20 woningen, karakteristiek en tegelijk veilig en besloten. Dit woonhuis is in 2002 opgeleverd als nieuwbouw achter bestaande gevels. Een prachtige mix tussen het comfort van modern en de historie van de oorspronkelijk 16e-eeuwse brouwerij.

U komt binnen via de karakteristieke hal van de voormalige Meisjesschool aan de Drie Akerstraat / Voorstraat en loopt over de grote gemeenschappelijke binnenplaats naar de monumentale entree van deze woning.

Begane grond:
Entree, hal met enerzijds de ruime moderne woonkeuken met openslaande deuren naar het binnenterrein. De keuken heeft een kookeiland en is voorzien van een houten aanrechtblad, magnetron, vaatwasser, inbouwkoelkast, “Falcon” 5 pits-gasfornuis met twee ovens en grill en afzuigkap (ter overname). Anderzijds vanuit de hal de trapopgang, toiletruimte met fonteintje en toegang tot de slaap-/werkkamer met een eigen badkamer met wastafel en douche en separaat een bergkamer.

De begane grond is voorzien van vloerverwarming

1e Verdieping:
Open woonruimte rondom de trapopgang, met een zitgedeelte aan de zijde van vide naar de keuken. Aan de andere kant van trap is het tweede fijne deel van de woon-/zitkamer met ruime trapkast.
De hele verdieping is heerlijk licht door de vele raampartijen.

2e Verdieping:
Een zeer bijzondere verdieping, met een uniek stenen plafond met bogen daterend uit de periode van de brouwerij. Overloop, badkamer met riante inloopdouche met dubbele douchekoppen, handdoekradiator en fraai meubel met 2 waskommen, aparte wasruimte met opstelplaats C.V. (2016), separaat toilet. Ruime hoofdslaapkamer met vaste kastenwand en een tweede slaapkamer. Toegang tot het riante eigen dakterras 32 m2 met volop middag- en avondzon.

Bijzonderheden:
– bouwjaar eind 19de eeuw, nieuwbouw achter de muur in 2002
– gebruiksoppervlakte circa 160m2, circa 526 m3
– heerlijk zonnig terras van ruim 32 m2 met een overkapping, wateraansluiting en groenvoorziening
– onderhoud van de woning en het complex is zeer goed georganiseerd via de actieve VvE, bijdrage € 139,44 per maand
– elektrische installatie vernieuwd december 2017
– kozijnen en ramen op de begane grond en eerste verdieping (zuid- en westgevel) in de woning in 2016 vernieuwd
– zuid- en westgevel in 2016 gereinigd en geïmpregneerd
– aparte eigen fietsenberging en een eigen parkeerplaats vrijwel naast de woning gelegen
– kenmerkend voor dit kleinschalige wooncomplex zijn een aantal gemeenschappelijke zaken als een groot gemeenschappelijk dakterras, binnenplaats en een apart te reserveren binnenruimte voor vergaderingen e.d. (zie bijgesloten foto’s)
– het complex heeft een actieve VVE die per gebouw een eigen sub-VVE heeft. Binnen het complex is sprake van een bewonersgemeenschap waar eenieder naar eigen inzicht en kunnen in participeert.

Overweegt u deze woning te kopen?………Neem uw eigen NVM-aankoopmakelaar mee!

Unique townhouse, in a quiet and secluded area in the hart of the centre of Delft with of 160 m2 living space, two bathrooms, private parking and a private sun terrace of 32 m2. Part of the “Gekroonde P, a small-scale complex of 20 homes, characteristic and at the same time safe and private. This house was built in an old brewery, in 2002, as a new building behind existing facades. A wonderful mix between the comfort of modernity and the history of the original 16th-century brewery.

You enter through the characteristic hall of the former Girls’ School on Drie Akerstraat / Voorstraat and walk across the large communal courtyard to the monumental entrance of this house.

Ground floor:
Entrance hall with entrance of the spacious modern kitchen with patio doors to the courtyard. The kitchen has a cooking island and is equipped with a wooden counter top, microwave, dishwasher, built-in refrigerator, “Falcon” 5 burner gas stove with two ovens and grill and extractor hood (to be negotiated). On the other side of the hall the stairs, toilet with sink and access to the bedroom / office with a private bathroom with sink and shower and a separate storage room.

The ground floor has underfloor heating

1st floor:
One big open living, with a large sitting area and a void on towards the kitchen downstairs. On the other side of the stairs is the second part of the living/sitting room with spacious cupboard underneath the staircase to the 2nd floor.
The entire floor is wonderfully light as a result of the many windows.

The staircase to the top floor has a landing with French doors to the private roof terrace.

2nd Floor:
On the floor you find a unique stone ceiling with arches dating from the brewery period. Landing, bathroom with spacious walk-in shower with double shower heads, towel radiator and 2 washbasins, separate laundry room with central heating system. (2016), separate toilet. Spacious master bedroom with fitted wardrobes and a second really good size bedroom.

Details:
– year of construction at the end of the 19th century, new construction behind the wall in 2002
– 160m2 living space
– lovely terrace of over 32 m2 with a roof, water connection and greenery
– maintenance of the house and the complex is very well organized through the active VvE, contribution € 139.44 per month
– electrical installation renewed December 2017
– frames and windows on the ground floor and first floor (south and west facade) in the house renewed in 2016
– south and west facades cleaned and impregnated in 2016
– separate private bicycle shed and private parking space located almost next to the house
– characteristic of this small-scale residential complex are a number of communal areas such as a large communal roof terrace, courtyard and an indoor space that can be reserved separately for meetings, etc. (see attached photos)
– the complex has an active VVE that has its own sub-VVE per building. Within the complex there is a community of residents in which everyone participates according to their own insight and ability.

Locatie